”Sals styrka är kundanpassad legotillverkning. Med en maskinpark för bland annat kantpressning, laserskärning, svetsning  samt pulverlackering finns många möjligheter att anpassa tillverkningen helt efter kundens önskemål.”

Affärsidé

SALS ska vara en god samarbetspartner till sina kunder.

Företaget ska utveckla och vårda befintliga och nya kunder och deras produkter. Ledorden i verksamheten är KVALITET, PRODUKTIVITET OCH FUNKTIONALITET.

Sals ska växa och utvecklas med nya och befintliga kunder samt erbjuda kundanpassade produkter.

SALS är ett modernt industriföretag beläget i Vansbro. Företaget erbjuder legotillverkning med kantpressning, laserskärning, svetsning, montering och lackering som specialitet. Här tillverkas och säljs också utdragsenheter och hyllsystem.

Personalen är Sals viktigaste tillgång. I personalstyrkan finns kompetensen och engagemanget för att skapa de bästa produkterna för företagets kunder. Målet är att vara en trygg och stabil arbetsplats där varje anställd kan utvecklas, och där kompetens, erfarenhet och idéer tas tillvara.

Om företaget

Historik

1949 startades Sals av vansbroborna Sven Svensson, Axel Andersson och Paul Larsson. Ur deras efternamn bildades företagsnamnet. De tre hade jobbat på ett annat vansbroföretag, Enanders Plåtslageri (som senare blev Plåtmekano), och på fritiden ägnat sig åt att tillverka insatslådor av plåt för ammunition. 1954 byggde de sin fabrik vid Västerdalälven längs Lerbäcksvägen, där den finns kvar än idag. På 1960-talet utvecklade Sven Svensson det hyllsystem som fortfarande produceras i fabriken, och som under många år var en storsäljare för företaget. 1989 tog de nuvarande ägarna Veddesta Invest AB över och idag är legotillverkning där man erbjuder kantpressning, svetsning, lackering och laserskärning den huvudsakliga verksamheten i företaget.